Vrolijke kinderen, veel kleuren, springen, omhoog kijken en grijpen

Begeleiding kinderen en jongeren

We willen graag dat kinderen lekker in hun vel zitten. Kinderen met zelfvertrouwen, die voor zichzelf durven op te komen en stevig in hun schoenen staan. Maar lang niet altijd is dat het geval. Je kunt mij inschakelen voor kindercoaching om samen te onderzoeken wat er nodig is om de balans te hervinden.

Pimpelmees die vleugels uitslaat

Als het niet goed gaat met je kind merk je dat aan het gedrag. In situaties waar ze zich onzeker, onveilig of kwetsbaar voelen, zullen ze gedrag gaan vertonen dat hun kwetsbare ik wil beschermen. Dat gedrag kan heel verschillend zijn, bijvoorbeeld: snel boos worden, snel geïrriteerd raken. Maar ook: terugtrekken, niks meer zeggen, huilen ‘om niks’. Je merkt aan signalen dat er iets aan de hand is, maar kunt er misschien niet precies de vinger op leggen.

Pimpelmees die vleugels uitslaat

Mijn wens is kinderen emotioneel sterker en steviger maken. Dit doe ik samen met de ouders/verzorgers en andere belangrijke personen om het kind heen. Door te starten vanuit de talenten van een kind, kijken we samen naar wie het kind werkelijk is. Soms zitten kinderen ‘verstopt’ achter hun eigen gedrag. Het grootste verlangen van iemand die zich verstopt, is om gevonden te worden. Wat een kind (maar dat geldt eigenlijk voor ons allemaal!) laat zien in gedrag is dus vaak een uiting van iets anders. Door te kijken naar wat er al wél is, door een positieve benadering vergroot je het zelfvertrouwen en wordt er een verbinding gelegd.

“Heb vertrouwen in kinderen, zodat ze zélf in hun kracht kunnen gaan staan.
Geef kinderen ruimte, zodat zij het beste uit zichzelf kunnen halen.”