Potloden naar lengte gesorteerd

Scholen

Talentgedreven werken – talentenfluisteraar – individuele begeleiding
Als leerkracht in het speciaal onderwijs waren mijn belangrijkste uitgangspunten het vergroten van het zelfvertrouwen van de kinderen, ze succeservaringen laten beleven en hen bewust maken van hun sterke kanten.

De talentengedreven aanpak van Luk Dewulf, Els Pronk en de Blijmetmij Academie sluit hier perfect bij aan. Ik ben erg enthousiast over hun gedachtegoed vanwege de taal en de handvatten voor een positieve, krachtige leeromgeving in het onderwijs. Het geeft leerkrachten, ouders en andere volwassenen praktische handreikingen die helpend zijn voor kinderen en jongeren, maar zeker ook voor volwassen. Door te versterken van binnenuit komen er positieve gedragsveranderingen op gang.

Met mijn expertise als leerkracht en ambulant begeleider begeleid ik kinderen die op school extra hulp en ondersteuning nodig hebben. Ook help ik leerkrachten en scholen met leerlingen die hulpvragen hebben op het gebied van zelfvertrouwen, weerbaarheid en gedragsproblemen. Mijn ervaring ligt ook bij begeleiden van kinderen met verlieszaken zoals scheiding, ziekte en rouw. Daarnaast coach ik leerkrachten met vragen over talentgedreven werken of die op zoek zijn naar nieuwe veerkracht en inspiratie.

Omdat ik zoveel mogelijk op maat werk en ieder kind anders is, kunt u vrijblijvend contact opnemen om samen te bekijken welke vragen er spelen. Na overleg kan dan op verzoek een offerte worden opgesteld.

Ons onderwijs is aan het veranderen en dat geldt ook voor onze maatschappij. De banen die kinderen en jongeren later gaan uitoefenen zijn anders dan wij kennen. De opleidingen zijn ook veranderd. Dat vraagt veel van onze jongeren.

Wat we kunnen doen, is bouwen aan de veerkracht van onze kinderen en jongeren, ze dichter bij zichzelf brengen, laten ontdekken waar hun talenten liggen en hoe ze die kunnen inzetten. Kinderen met een positief zelfbeeld, inzicht in hun eigen talenten, die zich gezien voelen in hun eigenheid, die weten waar ze intrinsiek voor gemotiveerd zijn, groeien op tot veerkrachtigere jongeren. Veerkrachtigere kinderen kunnen ook makkelijker met tegenslag omgaan en veren sneller terug als ze uit hun evenwicht raken.