Twee mensen zitten naast elkaar in de natuur, je ziet ze in de verte op de rug

Talentgesprek

Als talentencoach wil ik je graag bewust maken van de talenten die bij jou aanwezig zijn, die jij kunt inzetten op school, in je werk en in je dagelijks leven. Ken jij je talenten? Talenten zijn van onschatbare waarde! Ik heb zelf mogen ervaren hoe je in een ‘flow’ kunt zijn door je talenten te ontdekken en vaker in te zetten.

Talentgesprekken zijn gesprekken waarin gericht gekeken wordt naar datgene waar iemand blij van wordt, wat je zelf misschien niet bijzonder vindt, wat bij jou als vanzelf gaat. Maar omdat het inzetten van je eigen talenten je energie geeft, is het belangrijk om ze te ontdekken en te weten hoe je ze kunt inzetten, ook in lastige situaties.

Als we met onze talenten bezig zijn, worden we vanzelf blij. Het zorgt voor positieve emoties. Deze positieve emoties dragen bij aan onze veerkracht en maken ons van binnenuit sterker. Dat maakt het heel interessant om te ontdekken wat onze talenten precies zijn. Om echt goed in iets te worden, heb je genoeg oefentijd nodig. Soms zelfs veel tijd. Die tijd geef je graag aan dingen die jou een gevoel van vreugde, voldoening of flow bieden. Misschien herken je het dat je niet beter wordt in activiteiten waar je niet van geniet. Dus: op zoek naar jouw talenten!

Een talentgesprek kan een startgesprek zijn van een traject, maar het (her)ontdekken van je talenten kan ook tijdens een coachtraject aan bod komen. Een talentgesprek kan ook als eenmalig gesprek plaatsvinden om voor jezelf meer helder te krijgen wát je blij maakt en wat jouw unieke talenten zijn. We gaan op zoek naar wat al aanwezig is en waar je nog in kan groeien.

Sta je voor een studiekeuze? Vanuit je talenten kom jij te weten waar je energie van krijgt, en hoe zich dat uit in het kiezen van een studierichting. Ook leer je over je hefboomvaardigheden, dat zijn die vaardigheden die je helpen meer uit je talent te halen. Ik maak gebruik van de methodiek en de talentenkaarten van Luk Dewulf en Els Pronk.


Vanuit het talentengedreven werken leer je bijvoorbeeld:
• Meer opkomen voor jezelf
• Ontwikkelen van een groeimindset
• Leven vanuit mogelijkheden en kansen
• Leren omgaan met fouten
• Omgaan met lastige situaties
• Keuzes maken die bij jou passen
• …