De Talentenfluisteraar

‘De talentenfluisteraar’ is een nieuw boek van Luk Dewulf. In heldere taal en met duidelijke voorbeelden legt hij uit wat talent is. Daarna beschrijft hij hoe vanuit je talent werken je heel veel oplevert – op korte, maar ook op lange termijn. Hoe belangrijk het is om ook buiten je werk activiteiten te vinden die bij je talent aansluiten. En hoe je anderen nodig hebt om je talent te ontdekken en wat de rol van het onderwijs daarbij kan zijn.

Wat erg handig is, is de speciaal voor dit boek ontwikkelde talentensneltest, waarmee je een eerste stap kunt zetten naar het ontdekken van je talent. Waarschijnlijk zul je al lezend ook talenten van anderen herkennen. Je zult merken dat het een prachtig gevoel geeft bij jezelf én de ander als je het talent bij de ander benoemt.

Werken vanuit je talent levert positieve emoties op. Het doet niet alleen de tijd vliegen, maar laadt ook je batterij op. Een duurzame batterij, opgeladen met hernieuwbare energie.

Op veel basisscholen wordt inmiddels gewerkt met het gedachtegoed van ‘Ik kies voor talent’. Dat zorgt voor positieve energie bij kinderen en leerkrachten en versterkt en vergroot ieders veerkracht.

Wat zou het mooi zijn als dit ook wordt ingezet in het voortgezet onderwijs. Er zijn veel leerlingen die te maken hebben met mentale problemen. De focus op talenten helpt bij het voorkomen van deze klachten. Het geeft veerkracht en zelfvertrouwen als je je meer bewust bent van je talenten en ontdekt en onderzoekt op welke plek je die het beste in kunt zetten.

En dan ook in het kader van duurzame inzetbaarheid voor volwassene en hun werk. In het boek beschrijft Luk het belang van werken vanuit je talent. Hij zegt: “Weinig mensen kunnen puur vanuit hun talent werken. De vraag is of je minstens een paar uur per dag en een aantal dagen per week vanuit je talent aan de slag kunt gaan.” Elke baan heeft minder boeiende aspecten, dat is de realiteit. Maar wat maakt het een verschil als een werkgever of organisatie de oprechte intentie heeft om jou en je collega’s de kans te geven meer te werken vanuit je talent!

Lees hier het interview met Luk Dewulf. https://www.ad.nl/werk/je-hebt-meer-talenten-dan-je-denkt-veel-gedaan-krijgen-op-een-werkdag-is-ook-een-gave~a6d968c7b/?fbclid=IwAR3yRS7U0nex10EMZnK-TXdtOhhvDxX1GT_Kijuqkrx2JIdgMvsm5WxhcWk

Mijn tip: koop het boek! En omdat je de ander zo nodig kunt hebben om je talent te ontdekken: je bent welkom bij mij, bij Bureau Pimpelmees. Ik ga graag met je in gesprek als Talenten(f)luisteraar. 🐦