Tikkende Tranen

Tijdens een training ‘Werken met de KAART’ van Janet Schmidt leerde ik de term ‘Tikkende Tranen’. Ze liet het ook beeldend zien door twee steentjes als tranen tegen elkaar te tikken. Tranen van nu kunnen ‘tikken’ tegen tranen van toen. Een prachtig beeld. Het moment dat je huilt en verdriet ervaart. Emoties die ineens zo groot zijn en je overspoelen. De heftigheid lijkt veel groter te zijn dan dat je zou verwachten bij datgene wat er nu aan de hand is.

Soms kun je er zelf niet goed de vinger op leggen en helpt het als je met een ander in gesprek gaat en op ontdekkingstocht gaat. De KAART is daarbij een mooi hulpmiddel dat ik gebruik in mijn praktijk.

Tijdens de trainingsdagen vertelde ik een paar vriendinnen over de waardevolle dingen die ik leerde en ook over ‘Tikkende Tranen’. En dat we als opdracht een gedichtje, een ‘elfje’ hadden gemaakt.

Het is een inmiddels een half jaar later. Tot mijn grote verrassing krijg ik van een vriendin een schitterend cadeau: een tegel met daarop een door haar gemaakt elfje over Tikkende Tranen. Het is een cadeau voor mijn praktijk Bureau Pimpelmees. Zo treffend gemaakt en bedacht.

Dat is wat ik graag wil betekenen: luisteren naar het verhaal van de ander. Ruimte geven aan verdriet en andere gevoelens. Samen verkennen waar jouw houvast ligt, wat jij nodig hebt. In verbinding komen met jezelf en je eigen veerkracht om verder te gaan.

Wees welkom. Deze gesprekken zijn waardevol voor jong en oud. Wil je meer weten en heb je vragen: kijk op mijn website of neem vrijblijvend contact met me op.

Lees hier voor meer info over de KAART https://www.janetschmidt.nl