Op reis door het land van rouw

De afgelopen twee jaren ben ik op reis gegaan. Samen met veertien medestudenten deed ik de opleiding ‘Omgaan met Verlies’ bij Opleidingen Land van Rouw. Eind 2023 waren de examendagen en…. ik ben geslaagd! Wat een ontdekkingsreis was het: diepzeeduiken in mijn leven, in mijn geschiedenis en in mijn lijf. Naast de theorie van rouw en verlies en hoe je een ander daarbij kunt begeleiden, heb ik ook mijn eigen verliespad onderzocht. De pijnlijke verliesplekken erkennen, herkennen en voelen.

Deze kennis en ervaring neem ik mee in mijn rugzak en wandel verder. Er is nog zoveel meer te ontdekken. Het werk als rouw- en verliesbegeleider sluit zo goed aan bij mijn werk als (talent)coach met de thema’s veerkracht, verbinding en talent.

Verlies komt op vele manieren voor in ieders leven. Het verlies en verdriet mag gezien en gevoeld worden. Als de rouw zo rauw en zwaar voelt, kan het helpen om ook te bewegen naar het leven. Naar dat wat je kracht en energie geeft en je steviger maakt. En zo ontdekken wat jou helpt om het weer meer te laten stromen in je lijf en in je leven. Ik wandel graag met jou mee op je ontdekkingspad.

Dankjewel medereizigers van de afgelopen jaren. Medestudenten, opleiders maar ook andere lieve reisgenoten op mijn pad. Wat was het fijn om het met jullie te doen. Samen reizen was zo goed en maakte de reis lichter!💙

https://www.landvanrouw.nl/