Feest bij Bureau Pimpelmees!

Twee jaar geleden zat ik bij de Kamer van Koophandel en liep de deur uit als eigenaar van mijn eigen bedrijf Bureau Pimpelmees. Een spannende stap na dertig jaar loondienst. En toch werd de vlam van verlangen steeds groter om dat te gaan doen waar mijn hart het hardst voor klopt.

De tijd voorafgaand aan deze keuze schreef ik op een groot vel papier allemaal woorden en zinnen die me raken, me blij maken en inspireren. Die dingen die als een rode draad door mijn leven lopen. En ook: wie staan er om me heen om me te helpen. In het midden mijn zelfbedachte naam ‘Bureau Pimpelmees’. Telkens kwam er weer iets bij, het werd een groeidocument. Als ik het bekeek, voelde ik steeds duidelijker hoe ik mijn talenten wilde inzetten.

Veerkracht-Verbinding-Talent zijn drie kernwoorden die voor mij centraal staan. Ik heb talententrainingen van Els Pronk en Luk Dewulf gedaan om meer te leren over hun talentengedachte. Dat zorgde er ook voor dat ik mijn eigen talenten herontdekte en meer helder kreeg waar ik energie van krijg, waar ik graag meer van wil doen. En dat ik anderen graag hun talenten wil laten ontdekken.

Een ander verlangen was het volgen van de Tweejarige Post HBO opleiding Omgaan met Verlies bij Land van Rouw. Verlies komt in zoveel vormen voor in ieders leven, ook in mijn leven. Tijdens de opleiding onderzoek je ook je eigen verliespad. Een mooie, helende en soms zo lastige reis. Over een aantal maanden hoop ik deze opleiding af te ronden en deel ik er graag meer over.

Ik ben dankbaar voor de mensen die ik heb leren kennen, de waardevolle ontmoetingen en gesprekken. In mijn eigen praktijkruimte, en ook op andere plekken. Op basisschool OBS De Octopus heb ik mooie talentgesprekken gevoerd met kinderen en heb individuele begeleidingstrajecten gedaan met leerlingen. Bij het Regionaal Expertiseteam de Twijn kon ik meteen in mijn eerste zzp-jaar als ambulant begeleider vanuit Bureau Pimpelmees aan de slag. En heb voor langere tijd een zieke collega vervangen. Wat leer ik ontzettend veel van jullie. Ook op dit moment werk ik tijdelijk voor een paar dagen per week bij het Expertiseteam.

Als ik terugkijk, is er veel om dankbaar voor te zijn. Dat mijn vuur vanbinnen weer groter werd en ik voelde en ontdekte waar ik blij van word. Wat ik mag betekenen en waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Door het herstellen van de verbinding met mezelf kan ik beter in verbinding komen met de ander. Mag ik de ander ontmoeten, luisteren en meedenken. In gesprekken ruimte geven voor verlies, verdriet, vreugde. Met de ander op zoek gaan naar talenten en veerkracht. Samen ontdekken hoe het weer kan stromen, hoe je weer in beweging kunt komen.

De foto bij dit bericht komt uit mijn fotoalbum. Kleine Greetje die vol vreugde en plezier de wereld in kijkt. Dat ik haar, mijn innerlijk kind, steeds meer terugvind en omarm, is een groot cadeau.