Talent herkend

Talenten zoeken: het blijft een feestje! Het is voor mij een genietmoment als iemand straalt bij het herkennen van zijn talenten. Die blije blik bij het lezen van de talentkaart en voelen ‘ja dat past écht bij mij, dat ben ik!’ Soms is het een gedeelte van een talentomschrijving, soms wordt de hele tekst herkend.

De afgelopen dagen mocht ik het weer meerdere keren ervaren. We hebben een gesprek waarin iemand vertelt waar hij of zij blij van wordt, veel energie van krijgt en waarbij de tijd vliegt. Al luisterend en door vragen te stellen noem ik de talenten die ik denk te herkennen bij de ander. Of het klopt, weet je zelf. Jij kent je eigen ‘energie-motortjes’ immers het beste.

Maar soms vind je het zelf helemaal niet bijzonder wat je doet en het je niet door dat jouw talent in actie is. En heb je anderen nodig die vertellen wanneer ze jouw ogen zien stralen en wat voor moois ze herkennen in jou.
De kinderen die gisteren en vandaag de talentkaarten met mij bekeken konden goed vertellen welke talenten ze de afgelopen week hadden ingezet. En welke ze graag wat meer willen inzetten.

Heerlijk om zo samen op ontdekkingspad te gaan. Als je weet wat je eigen energiegevers zijn, kun je ze gebruiken voor die zaken die lastig of ingewikkeld zijn. We bespreken ook wie jou kan helpen om nieuwe stappen te zetten. Zo fijn als je eraan wordt herinnerd dat je het niet alleen hoeft te doen.

Met één jongen sluit ik een begeleidingstraject af. We hebben elkaar de afgelopen maanden regelmatig gesproken. Er zijn heel veel talenten die hij herkent en we leggen ze nog es op tafel. Wat een heerlijke bemoediging om te weten dat er zoveel moois in je eigen ‘schatkist’ zit!

Wil je jouw talenten ontdekken of herontdekken? Je bent welkom!