Veer- kracht: de kracht om weer in beweging te komen en uit te vliegen

Wat is de reden dat je bedrijf ‘Pimpelmees’ heet? Die vraag heb ik de afgelopen anderhalf jaar geregeld gekregen. In september 2021 schreef ik mijn bedrijf in bij de KvK en startte Bureau Pimpelmees. De pimpelmees staat voor een belangrijk moment in mijn leven, het herinnert me eraan hoe het voelt om weer in beweging te komen. Om nieuwe ademruimte te ervaren en blijdschap te voelen. Op mijn website staat hoe ik jaren geleden het woord ‘Pimpelmeesmoment’ bedacht.

Het was tijdens een periode in mijn leven waarin mijn lichaam oververmoeid was. Als mensen me vroegen: ‘Hoe is het met je?’ vond ik dat een erg lastige vraag. Ik vertelde dan vaak hetzelfde verhaal over al die dingen die ik moeilijk vond, het verdriet, dat wat me terneer drukte.

Tot het steeds vaker door mijn hoofd ging: wat vertel ik de ander eigenlijk? Is dat het verhaal van nu, of is het oud en hoort het bij vroeger? Ik merkte dat ik verlangde naar een ander verhaal en nieuwe stappen wilde zetten. Wat is het fijn om terugkijkend te zien dat ik veel nieuwe stappen heb mogen zetten en nieuwe paden heb ontdekt! Er is veel om dankbaar voor te zijn.

Een paar maanden geleden rondde ik het eerste jaar van de opleiding ‘Omgaan met Verlies’ bij Land van Rouw af met een presentatie over mezelf, over mijn leerproces. Bij de presentatie liet ik een werkstuk zien dat ik had gemaakt. Een vliegende pimpelmees en de regenboog als symbool van hoop. Onderaan de cirkel een hart. De ene kant is gaaf, de andere kant heeft ‘scheuren’ en littekens. Net zoals het leven kan zijn. There’s a crack in everything, that’s how the light gets in.

Door de kieren van verdriet en rouw kan het licht binnenkomen. Ontstaat er nieuwe veerkracht om in beweging te komen en verder te vliegen.

In de tijd dat ik tot stilstand kwam en hulp vroeg, mocht ik steun ervaren van anderen die een poosje met me meeliepen. Wat is het mooi dat ik nu anderen mag begeleiden en een tijdje met hen mag meelopen. Luisteren naar verhalen en de ander bewust maken van hun eigen veerkracht en talenten. Zodat zij de verbinding met zichzelf en de wereld weer mogen voelen.

Herken jij je in dit verhaal en verlang jij naar een ander verhaal? Wil jij ontdekken wat jou nieuwe energie geeft? Wil je delen wat jou bezighoudt, vertellen over jouw verlies en verdriet? Je bent welkom. Neem gerust contact met me op voor een kennismaking.